Schoolfilm van de Maand is een nieuw initiatief van Film in de Klas
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
Schoolfilm van de Maand is een nieuw initiatief van Film in de Klas Bekijk online versie
NEDERLANDS FILM FESTIVAL
$titel1
Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en Netwerk Filmeducatie, introduceert Schoolfilm van de Maand. Elke maand wordt uit de collectie van Film in de Klas één film geselecteerd en samen met een lespakket beschikbaar gesteld. Docenten kunnen de film en het lespakket online of in de klas gebruiken voor het primair en voortgezet onderwijs. Film in de Klas werd vorig jaar gelanceerd om scholieren door heel het land met de Nederlandse film- en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/film-in-de-klas.
GRATIS: Schoolfilm van de Maand juni
GRATIS: Schoolfilm van de Maand juni
In juni staat de korte film GRATIS in de spotlights. In GRATIS kijken we naar een actueel onderwerp in onze huidige samenleving: boodschappen doen. Hoe zet je de boodschappenkar zo efficiënt mogelijk in? Els (Loes Schnepper) en Ruud (Nico de Vries) zitten al jaren vastgeroest in hun huwelijk. Wanneer Ruud een minuut gratis winkelen wint in de supermarkt, gaan ze in training om hun opbrengst zo groot mogelijk te maken. En winst maken ze, maar niet door de gratis boodschappen. GRATIS is geschreven en geregisseerd door Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets als onderdeel van de KORT!-reeks (productie: Topkapi Films). Bekijk de film.
Het Lespakket
Film- en beeldeducatie hebben in Nederland nog geen structurele plek in het curriculum van het primair en voortgezet onderwijs. De samenwerkende partijen willen dit met Film in de Klas veranderen. Door het kant-en-klaar aanbieden van films inclusief lesmateriaal hoeft de leraar zelf geen expert te zijn en deelt de les eenvoudig op het digibord in de klas of online thuis. In een lespakket vinden leraren achtergrondinformatie over de productie van de film, de makers en diverse opdrachten voor in de klas. De filmlessen focussen op de verhaalstructuur, de filmische vormgeving en de keuzes en beweegredenen van de maker.
Samenwerking
Het Nederlands Film Festival kiest samen met Schooltv.nl, NPO Start en het Netwerk Filmeducatie maandelijks de Schoolfilm van de Maand uit het aanbod van Film in de Klas. De films worden in afstemming met producenten, distributeurs en omroepen aangeboden door NPO Start. De lespakketten worden samengesteld door het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie. Op schooltv.nl/film-in-de-klas is de gratis Nederlandse filmcollectie met lespakket beschikbaar.
Noot aan de redactie

Het Nederlands Film Festival jubileert met de 40e editie die voor het publiek en professionals zowel online als op locatie plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op: www.filmfestival.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Nederlands Film Festival
Nadia Doudou/Diane Borst
T: 030 – 2303800
E: publiciteit@filmfestival.nl

 
Call   030 - 2303800
Mail   info@filmfestival.nl
Volg ons
fb insta yt tw
Je ontvangt deze e-mail op 


Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met jouw gegevens.
afmelden?
 
NPO start  
deVolkskrant
vrienden Loterij