Goud voor De Piraten van hiernaast: de ninja's van de overkant
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
Goud voor De Piraten van hiernaast: de ninja's van de overkant Bekijk online versie
NEDERLANDS FILM FESTIVAL
NFF   Nieuws   Gouden Film
Gouden Film voor De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant
Gouden Film voor De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant
De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant is bekroond met de Gouden Film Award. Honderdduizend bioscoopbezoekers hebben de film van regisseur Pim van Hoeve gezien waarin de piraten te maken krijgen met hun gezworen vijanden, de ninja’s. Tygo Gernandt en Pim van Hoeve verraste piratenacteur Egbert-Jan Weeber met de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de film

De piraten van hiernaast voelen zich helemaal thuis in Zandwijk totdat er ninja’s komen wonen. Terwijl Piratenkapitein Hector Donderbus uit alle macht probeert om van zijn nieuwe buren af te komen, worden zijn zoon Billy en ninjadochter Yuka juist vrienden. Tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp gaan de piraten de strijd aan met de ninja’s. Wie maakt de grootste kans om de wedstrijd te winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Over de productie
De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant is geregisseerd door Pim van Hoeve (De piraten van hiernaast, Dummie de mummie 1, 2, 3). Het scenario is van Sander de Regt (De piraten van hiernaast, Foeksia de miniheks) en gebaseerd op de boekenreeks van Reggie Naus. De cast bestaat uit Samuel Beau Reurekas, Kyana Pacis, Matti Stooker, Celeste Holsheimer, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Jung Sun den Hollander, Sarah Janneh, David Lucieer, Nyncke Beekhuyzen, Peter van Heeringen, Bert Hana en Sytske van der Ster. De film is geproduceerd door Nijenhuis & Co in co-productie met de EO. De film is tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant is te zien in 130 bioscopen.
Over de Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
Noot voor de redactie
Rechtenvrije foto van de Gouden Film uitreiking is hier te downloaden. Op de foto: Soumaya Ahouaoui & Walid Benmbarek met de Gouden Film Award.
Fotocredit: ©Nederlands Film Festival/Friso Spoelstra

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Nederlands Film Festival
Diane Borst
T: 030 230 3800
E: publiciteit@filmfestival.nl

Dutch FilmWorks
Marleen Vriezen
T: 088 - 120 2033
E: mvriezen@dfw.nl
S
 
Call   030 - 2303800
Mail   info@filmfestival.nl
Volg ons
fb insta yt tw
Je ontvangt deze e-mail op 


Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met jouw gegevens.
afmelden?
 
NPO start  
deVolkskrant
vrienden Loterij