‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
Bekijk online versie
NEDERLANDS FILM FESTIVAL
Nederlands Film Festival presenteert filmprogramma op 15 september in Kinepolis Jaarbeurs te Utrecht
Nederlands Film Festival presenteert filmprogramma op 15 september in Kinepolis Jaarbeurs te Utrecht
Beste persrelatie,

We nodigen je graag uit voor de tweede persvoorstellingsdag op dinsdag 15 september in Kinepolis Jaarbeurs, Jaarbeursboulevard 300 in Utrecht. We presenteren meer over het programma van de 40e editie inclusief het NFF Professionals Programma, en vertonen een selectie van de vele films en documentaires die in première gaan tijdens het Nederlands Film Festival van 25 september tot en met 3 oktober 2020.

Programma

10.00 Welkom en presentatie

10.00 Introductie door NFF-Algemeen Directeur a.i. Doreen Boonekamp
10.15 toelichting op het Professionals Programma door Rianne Poodt

10.25 De Ontmoeting - Kutleven van Isis Cabolet (Millstreet Films)
10.34 Marionette van Elbert van Strien (Accento Films / Bos Bros.)
12.15 Atilla van Alkan Çöklü

Lunch 12.28 – 13.00 uur

13.00 I.M. van Michiel van Erp (Het Familiedrama)
13.50 Birdland van Ashgan El-Hamus (DOXY)
14.06 Het leven is droom van Vanesa Abajo Pérez (Basalt Film)

Korte pauze 15.47 – 16.00

16.00 Kom hier dat ik u kus van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden (Submarine Film)

17.33 Einde


Over de films en documentaires
De Ontmoeting – Kutleven is een korte film van Isis Cabolet.
Als dertiger Madelief terugkomt van een wereldreis, treft ze haar kat dood aan tussen het kiepraam. Maar waarom ging ze eigenlijk op reis - en hoe nu verder?

Marionette is een duistere psychologische thriller van Elbert van Strien waarin een Amerikaanse kinderpsychiater haar grip op de realiteit verliest als een geheimzinnig, tienjarig patiëntje beweert dat hij haar toekomst kan sturen.

Atilla is een korte film van Alkan Çöklü. Nu Kemal zelf vader wordt, wil hij de moeizame relatie met zijn Turkse vader verbeteren. Maar de oude patronen tussen vader en zoon blijken niet zo gemakkelijk te doorbreken.

I.M. van Michiel van Erp is een tv-drama, geïnspireerd op de gelijknamige roman, over de vurige liefde tussen schrijver Connie Palmen (36) en journalist Ischa Meijer (47). De tweede aflevering wordt vertoond op de persvoorstelling.

Birdland van Ashgan El-Hamus is een korte film over Joy en haar dochter Skye die in een woonwagenlocatie aan de rand van de stad wonen. Joys vrije opvoedingsstijl wordt op de proef gesteld als Skye wel erg veel op haar moeder probeert te lijken.

Het leven is droom van Vanesa Abajo Pérez is een lange documentaire. Kun je je als kind losweken van het ideaalplaatje dat je ouders voor ogen hadden? De regisseur reflecteert op haar verleden en leven (en dat van haar ouders) in deze intieme, poëtische reis.

Kom hier dat ik u kus van regisseurs Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is een tragikomische verfilming van de gelijknamige, succesvolle roman van Griet Op de Beeck. Met vallen en opstaan baant Mona zich een weg door het leven, getekend door de dood van haar jong gestorven moeder.

Aanmelden
Aanmelden voor de tweede persvoorstellingsdag van het NFF op dinsdag 15 september kan vóór vrijdag 11 september via publiciteit@filmfestival.nl. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. zaalspreiding vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Tot ziens op 15 september in Utrecht!
 
Bekijk de trailer!
 
Bekijk de trailer!
Noot aan de redactie

Het Nederlands Film Festival jubileert met de 40e editie die voor het publiek en professionals zowel online als op locatie plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op: www.filmfestival.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Nederlands Film Festival
Nadia Doudou/Diane Borst
T: 030 – 2303800
E: publiciteit@filmfestival.nl

 
Call   030 - 2303800
Mail   info@filmfestival.nl
Volg ons
fb insta yt tw
Je ontvangt deze e-mail op 


Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met jouw gegevens.
afmelden?
 
NPO start  
deVolkskrant
vrienden Loterij