De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters en op Picl
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters en op Picl Bekijk online versie
NEDERLANDS FILM FESTIVAL
Dag van de Korte Film   Deelnemende theaters   Films
Dag van de Korte Film: de beste korte films van eigen bodem in filmtheaters en op Picl
Dag van de Korte Film: de beste korte films van eigen bodem in filmtheaters en op Picl
Op de kortste dag van het jaar, 21 december, wordt De Dag van de Korte Film gevierd. Met een speciaal filmprogramma worden bioscoopbezoekers door Eye Filmmuseum, Go Short International Film Festival en het Nederlands Film Festival getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem. Zoals Gouden Kalf-winnaar Pantser, een korte thriller van Jan Verdijk die knap inspeelt op de actualiteit, en Watamula van Kevin Osepa (Talent en Route tijdens het Nederlands Film Festival 2021), een magisch-realistische tocht over het eiland Curaçao. Naast het programma met vijf korte films van eigen bodem, is er een speciaal programma voor kinderen met de beste korte animatiefilms uit Europa.

Korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het hét medium waarmee jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren Eye, Go Short en NFF al een aantal jaar De Dag van de Korte Film in Nederland. De films zijn te zien op dinsdag 21 december in 22 bioscopen door heel Nederland. Daarnaast is het programma online beschikbaar via Picl van 21 december 2021 t/m 4 januari 2022.

Mochten onverhoopt de huidige coronamaatregelen na zondag 19 december nog van kracht zijn, dan verschuift de avondprogrammering naar de middag. Vanaf dinsdag 14 december is hierover aanvullende informatie te vinden op www.dagvandekortefilm.nl.
Bekijk programma & deelnemende filmtheaters
Programma

Totale lengte: 88 minuten — Engels ondertiteld

A Remark You Made
(Hanna van Niekerk, 2020, 24’)
Als Amy haar vriend Joshua vraagt om de hoofdrol te spelen in haar film over racisme, gaat ze voorbij aan de gevoelens van Joshua en de stereotypen waar ze onbewust aan bijdraagt. Het jonge paar slaat een pijnlijk traject in, dat hun relatie zwaar op de proef stelt.


Pantser (Jan Verdijk, 2021, 21’)
Wie kun je tijdens een wereldwijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen. Winnaar Gouden Kalf voor Beste Korte Film op het Nederlands Film Festival.


Pilar (Janis Joy Epping, Diana van Houten, Yngwy Boley, 2020, 10’)
In een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen, vindt een vrouw eindelijk haar innerlijke dier en probeert ze te ontsnappen.
Winnaar Best Traditional Animation Film op Florida Animation Festival.


Wall #4 (Lucas Camps, 2020, 7’)
Wanneer een bioscooppubliek de film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending. Winnaar Best Short Film Award op Oldenburg International Film Festival.


Watamula (Kevin Osepa, 2020, 25’)
Alledaagse realiteit en mystieke ervaring vermengen op magische wijze tijdens de mentaal en fysiek zware tocht van René over het eiland Curaçao. Een reis door het leven. 

S
Noot aan de redactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Nederlands Film Festival
Susan Warmenhoven
T: 030-2303800
E: publiciteit@filmfestival.nl
 
Call   030 - 2303800
Mail   info@filmfestival.nl
Volg ons
fb insta yt tw
Je ontvangt deze e-mail op 


Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met jouw gegevens.
afmelden?
 
NPO start  
deVolkskrant
vrienden Loterij