Selectie bekend van BoostNL, New Dutch, Stories & Beyond en Talent en Route
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
Selectie bekend van BoostNL, New Dutch, Stories & Beyond en Talent en Route Bekijk online versie
NEDERLANDS FILM FESTIVAL
Persbericht: Holland Film Meeting breidt internationaal uit
Persbericht: Holland Film Meeting breidt internationaal uit

Selectie bekend van BoostNL, New Dutch, Stories & Beyond en Talent en Route
 
Eenendertig ambitieuze nieuwe speelfilmprojecten uit de hele wereld zijn geselecteerd voor de Holland Film Meeting 2020. De Holland Film Meeting (HFM) is een van Europa’s ’must-attend’ coproductiebijeenkomsten en gaat dit jaar volledig online. HFM slaat een essentiële brug tussen de Nederlandse en internationale filmindustrie en vergroot de samenwerking tussen professionals uit alle windrichtingen. Alle projecten dingen mee naar maar liefst vier ontwikkelingsprijzen tijdens de HFM. De Holland Film Meeting vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival van 26 september t/m 1 oktober 2020. 

BoostNL
BoostNL is het op maat gemaakte ontwikkelingstraject dat wordt uitgevoerd in samenwerking met IFFR's CineMart. Tijdens de vijfde editie presenteren we acht nieuwe projecten afkomstig uit Argentinië, Brazilië, Egypte, Georgië en Nederland. Inhoudelijk ligt de focus op scriptontwikkeling en advisering over festival-, verkoop- en marketingstrategieën. Internationale experts zoals Jane Tattersall (sound designer The Handmaid's Tale), industrie-experts Hayet Benkara (Locarno Pro, TIFF) en Ludmila Cvikova (IFFR Pro), marketingprofessionals Sergina Stavroulaki (Heretic Outreach, Griekenland), Mathias Noschis (Alphapanda, Duitsland) en Debbie Rowland (We Are The Tonic, UK) begeleiden de creatieve en professionele ontwikkeling van de geselecteerde projecten.
BoostNL is inmiddels gerenommeerd vanwege de presentatie van opvallende audiovisuele werken zoals The Reports on Sarah and Saleem (Muayad & Rami Alayan), Pleasure (Ninja Thyberg) en Sacha Polak's Dirty GodLa última primavera van Isabel Lamberti maakte voorgaande jaren onderdeel uit van BoostNL en HFM en gaat dit najaar in fysieke wereldpremière in San Sebastian (na een digitale première in Cannes eerder dit jaar), en is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie en het Forum van de Regisseurs tijdens de 40e editie van het Nederlands Film Festival.  

New Dutch
Nieuw dit jaar zijn de expertsessies die alle makers binnen de sectie New Dutch krijgen. Binnen New Dutch worden coproductie-projecten van Nederlandse​ makers/producenten aan de internationale industrie gepresenteerd. De deskundigheid komt niet alleen van mensen uit het vak, maar juist ook van ver daarbuiten, zoals dit keer van een psycholoog, antropoloog, muzikant, theoloog, filosoof, rechercheur en kindertherapeut. Jeffrey Waldron (cinematograaf Dear White People), music supervisor Laura Bell, sales agent Marcin Luczaj (New Europe Film Sales, Polen), financier Jay Burnley (Slated, USA), en innovatieve verhaalexpert Paul Tyler (LEGO-script mapping, UK) schuiven aan om de makers te consulteren en te motiveren.  

Voor New Dutch 2020 zijn negen projecten geselecteerd, waaronder nieuwe films van bekende Nederlandse productiebedrijven als Topkapi, IJswater Films en Revolver Amsterdam. En ook de animatiefilm Nosferatu Reanimated van Erik van Schaaik, de documentaire Candy geregisseerd door Carin Goeijers en het interactiveproject Anouschka van Tamara Shogaolu. 


Stories & Beyond
In Stories & Beyond 2020 staat schrijf- en productietalent in de schijnwerpers uit Nederland (5 projecten) en de drie focuslanden; het Verenigd Koninkrijk (2), Ierland (4) en Duitsland (3). Tot de Nederlandse projecten behoren Mindhack, geschreven door Ben Hopkins en Elbert van Strien onder regie van laatstgenoemde, en The Clock, gebaseerd op een origineel script van wijlen filmmaker George Sluizer. 
De bekroonde schrijver/regisseur Christopher Rainer presenteert het Duits-Oostenrijkse Monument, de Ierse scenarioschrijver Deborah Grimes de film Oileán. Een van de twee Britse projecten is Brutes, geproduceerd door Jessie Mangum, die ook de door Michael Winterbottom geregisseerde hitserie The Trip produceerde en geregisseerd door Lucy Brydon wier debuutfilm Body of Water dit najaar een Britse bioscooprelease krijgt.  

Talent en Route
Talent en Route moedigt veelbelovende filmmakers en producenten aan in hun internationale carrière. Onder bezielde leiding van industrie-expert Hayet Benkara worden zij voorgesteld aan een breed scala aan internationale professionals. Dit jaar bestaat de selectie uit de talentvolle filmmakers Ashgan El-Hamus (Birdland, SKAM NL) en Aiman Hassani (Khata, Maar je Achternaam is toch Marokkaans) en de producenten Chris Stenger (Family Affair Films) en Tom van Blommestein (Lemming Film).

De filmmakers
Nadat Ashgan El-Hamus in 2017 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie in de richting scenario, studeerde ze een jaar aan het Sint-Lukas in Brussel. Ze schreef beide seizoenen van de populaire jongerenserie SKAM NL en is momenteel druk met de voorbereiding van haar ‘Straat’ Son. Haar regiedebuut Birdland, dat Ashgan ook schreef, gaat aankomend Nederlands Film Festival in première en dingt tevens mee in de Gouden Kalf Competitie Korte Film en de NFF Debuutcompetitie.

De van oorsprong autodidact filmmaker Aiman Hassani ontwikkelde zich tot een talentvolle regisseur en scenarist. Hij maakte de KORT! #YOLO4REAL, Teledoc Campus Maar je Achternaam is toch Marokkaans? en Centraal Khata die achtereenvolgens in première gingen op NFF 2017, 2018 en 2019. Khata dong bovendien mee in de Gouden Kalf Competitie 2019 en werd de Nederlandse inzending voor de Internationale Emmy Awards. Momenteel werkt Aiman samen met de VPRO aan een 2DOC documentaire.

De producenten
Sinds haar afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie in 2014 werkt Chris Stenger bij productiebedrijf Family Affair Films. Binnen het bedrijf richt Chris zich op nieuw talent en animatie. Zij produceerde de korte stop-motionfilm Human Nature die in 2019 in première ging op Toronto International Film Festival en tevens genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Chris produceerde daarnaast de korte films See Me en Tourist Trap die beide geselecteerd zijn voor de Gouden Kalf Competitie en hun première op het komende Nederlands Film Festival zullen beleven.

Tom van Blommestein studeerde in 2014 af als regisseur aan de Nederlandse Filmacademie, waarna hij tot begin dit jaar werkzaam was als creatief producent bij NL Film. Hij werkte onder andere mee aan Gouden Kalf-winnaar De Zaak Menten, Emmy-winnaar De Regels van Floor en YouTube-serie Vakkenvullers, die hij ook bedacht. Momenteel werkt Tom bij Lemming Film waar hij zich zowel richt op de productie van dramaseries met een internationale focus alsook commerciële films.

Twee andere opkomende Nederlandse talenten die tijdens HFM 2020 worden gepresenteerd zijn regisseur Isaura Sanwirjatmo (#gamechangers, genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Interactieve 2020), en scenarioschrijver Shafelly Snijders (geselecteerd voor Filmfonds Ateliers 2020).

Kijk hier voor het overzicht van geselecteerde projecten
Noot aan de redactie

Het Nederlands Film Festival jubileert met de 40e editie die voor het publiek en professionals zowel online als op locatie plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op: www.filmfestival.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Nederlands Film Festival
Nadia Doudou/Diane Borst
T: 030 – 2303800
E: publiciteit@filmfestival.nl

 
Call   030 - 2303800
Mail   info@filmfestival.nl
Volg ons
fb insta yt tw
Je ontvangt deze e-mail op 


Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met jouw gegevens.
afmelden?
 
NPO start  
deVolkskrant
vrienden Loterij